Haber

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında tutuklu 3 sanık serbest bırakıldı

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne, 99 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı davasında mahkeme, 36 kişinin yargılandığı davada tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verdi. Davada tutuklu sanık sayısı 13’e düştü.

13 Kasım 2022’de İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde; 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu, biri başka bir suçtan tutuklanan 9 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya 6 tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuklu sanık Ahlam Albashir, mahkemede “Hiçbir şey söylemek istemiyorum” dedi.

AVUKAT CAFER ŞEN: “AHLAM’I TAKSİM’E GÖTÜREN KİŞİ SERBEST, MÜVEKKİLİM TUTUKLU”

Ammar Çarkes ve Fatma Berkel’in avukatı Cafer Şen, “Müvekkilim sadece Ahlam’ı ağırladı. Telefonu arandı. Örgüt üyeleriyle hiçbir bağlantısı yok. Ayrılış günü Ahlam’ı Taksim’e götüren kişi” dedi. Serbest, müvekkilim tutuklu. Fatma’nın serbest bırakılması gerekiyor.” “Müvekkilim yıllardır Türkiye’de. Her iki müvekkilimin de gerekirse en ağır adli denetimle serbest bırakılmasını talep ediyorum” dedi.

Diğer sanıkların avukatları da savunmalarını tekrarlayarak müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

3 sanığa tahliye kararı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Bakar Çarkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari’nin, kendilerine isnat edilen suçun niteliğinin değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar vererek dosyayı savcılığa gönderdi. görüşünü hazırlamak. Ayrıca mahkeme, sanıkların terör örgütüyle irtibat ve iltisaklı olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya beyanın bulunup bulunmadığına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT Başkanlığı’na müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma 12 Şubat’a ertelendi.

Kasım ayında yapılan önceki duruşmada 6 sanık tahliye edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu