Haber

İşte İzmir’i bekleyen dev projeler! Hamza Dağ tek tek anlattı

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ, “Proje Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Hamza Dağ’ın açıklaması şöyle;

“Öncelikle Açık Kapı stratejisini hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın soru, talep ve tekliflerini doğrudan Büyükşehir Belediyemize iletebilecekleri açık kapı platformunu hayata geçireceğiz. Şeffaf olacağız.

Yönetimimiz boyunca her adımı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik esasına göre atacağız. İnsan odaklı çalışmayı benimseyeceğiz. İnsan odaklı çalışmayı her zaman altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık ve çevre düzenlemelerine dayandıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her an her zaman yanında olacağız.
Şehir sakinlerimiz; Hayatlarının her aşamasında, her anında destekleyici ve yol gösterici bir yaklaşımla bizi her zaman yanlarında görecekler. 360 derece belediye yönetimiyle İzmir’e her alanda kaliteli hizmet sunacağız.

Her vatandaşın refahını gözeten, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği birleştiren yenilikçi politikalarımızla kentsel yaşamı destekleyeceğiz. Sürdürülebilir kaliteli hizmet vizyonuyla hareket edeceğiz.

Şehrimize sunacağımız tüm altyapı ve üstyapı projelerinde sağlam ve çağdaş eserler kullanarak, sürdürülebilir kaliteli hizmet anlayışını şehrimize kazandıracağız. Katılımcı bir yönetim dönemi vaat ediyoruz. Bu dönemde şehirde her sesin gücü ve çeşitliliği ön planda olacak. Kapsamlı bir bakışla İzmir’de kimse unutulmayacak, tek bir vatandaş bile göz ardı edilmeyecektir.

Şimdi yönetim anlayışımıza geçmek istiyorum. İzmir’i Türk Yüzyılının parlayan yıldızı haline getirirken nasıl bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz? Öncelikle yerel hizmet anlayışıyla her zaman ulaşılabilir olacağız. İzmirliler ve şehirlerimiz vatandaşın kapısına kadar giden bir belediyeyle tanışacak. Portatif bağlantı araçlarımız her zaman İzmir sokaklarında dolaşacak.

Bir planımız olacak. Çalışmalardan etkilenen cadde ve caddelerde yaşayan vatandaşlarımıza çalışmaların süresini, başlangıç ​​ve bitiş tarihlerini bildireceğiz. Hizmetlerimiz şehrin ihtiyaçlarına cevap verirken, şehrin tarihi cazibesini tamamlayacak ve İzmir’in kültürel mirası ve doğal çevresi ile uyumlu bir gelişme sağlayacaktır.

İzmir’in özgün kimliğini geleceğe taşıyacağız. Ortak akılla istişare kültürünü benimseyeceğiz. İzmirlilerin ortak aklı İzmir’in ortak aklı olacaktır. Analiz odaklı olacağız. Kentle ilgili sorunlar; Siyasi görüş veya erteleme gözetmeksizin bunu ana gündemimiz haline getireceğiz ve analiz edeceğiz. Şehrimizle ilgili her sorunu yenilikçi bir vizyonla ele alacağız.

Kent sakinlerimizin yaşam kalitesini artırabilecek yenilikçi politikalar, teknolojiler ve kentsel yönetim yaklaşımlarını benimseyeceğiz. Güncel teknolojik formülleri şehrimize kazandıracağız. “Hizmetlerimize yönelik dijital platformlardan yenilenebilir enerji altyapısına ve trafik akışını optimize eden akıllı sistemlere kadar tüm teknolojik çözümleri şehrimizde hayata geçireceğiz.”

11 BAŞLIKTA PROJELER

Hamza Dağ projelerini şu 11 başlıkta sıraladı;

♦ Erişilebilir İzmir
♦ Sosyal Belediyesi ile eşsiz İzmir
♦ Çevresindeki Altyapısıyla Eşsiz İzmir
♦ Dönüşümüyle Benzersiz İzmir
♦ Turizmiyle Eşsiz İzmir
♦ Eğitimi ve İstihdamı ile Benzersiz İzmir
♦ Akıllı Şehircilik
♦ Sağlık Altyapısıyla Benzersiz İzmir
♦ Tarımıyla Eşsiz İzmir
♦ Spor Altyapısıyla Eşsiz İzmir
♦ Kültürüyle Eşsiz İzmir

Dağ, ‘Erişilebilir İzmir’ başlığı altındaki projeleri şöyle anlattı;

İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞİ

İzmir Körfez Geçişi, İzmir’in iki yakasını birbirine bağlayan köprü ve tüp geçit projesidir. Körfezin iki yakasını birbirine yakınlaştıracak bu proje, şehrimizin ulaşım ağını temelden dönüştürecek.

Projede 6,9 ​​kilometresi deniz geçişi olmak üzere 12,6 kilometrelik 3 şeritli yol, 4 bin 175 metrelik körfez deniz köprüsü ve yapay ada yer alacak.

Projeyle yapılacak raylı sistem, her iki taraftaki raylı sistemlerle entegre olacak. Böylece İzmir’in ulaşım ağında entegre, verimli ve hızlı bir sistem oluşturulacak.

YENİ ÇEVRE PROJESİ

İzmir’in en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununa köklü çözüm getirecek “İzmir İçin Yeni Çevre Yolu Projesi”ni hayata geçireceğiz.

Yeni çevre yolumuzla şehrin trafiğini rahatlatmayı ve şehre yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yol şehirdeki araç yoğunluğunu azaltacak ve emisyonlarda ciddi bir azalma sağlayacak.

MENEMEN-BUCA ORTA SÜRESİ 20 DAKİKAYA İNDİRİLECEK

Yeni çevre yolunun hizmete girmesiyle birlikte Menemen-Bayraklı arası trafikte geçirilen süre 10 dakikaya, Menemen-Buca arası ise 20 dakikaya inecek. Bu da her İzmirlinin pahalı zamanlarını ailesi ve sevdikleriyle geçirebileceği anlamına geliyor.

Yeni çevre yolunu kent merkezine bağlayacak 9 önemli bağlantı yolunu inşa edeceğiz. Bu ilişki yolları;

– Koyundere
– Harmandalı-Ulucak
– Harmandalı-Çiğli
– Örnekköy Mezarlığı alanı
– Doğançay
– Şehir Hastanesi
– Manisa Yolu
– Ambarlar Bölgesi İzmir-İstanbul Otoyolu Bağlantısı
– Buca-Çeşme Otoyolu Kavşağı

RAYLI SİSTEMLER

Karşıyaka ve Konak tramvay sınırlarını birleştirerek hafif raylı ağımızı entegre edeceğiz. Şu anda inşaatı devam eden Buca Metrosunu tamamlayacağız.

Halkapınar-Otogar İZBAN hattını hayata geçirerek havalimanı ile otogar arasında kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacağız. Buca Metrosunu tamamlamaya devam ederken Karabağlar-Gaziemir Metro çalışmasını da başlatacağız. Bergama-Kınık sınırını İZBAN’a yeni güzergah olarak ekleyerek İzmir’in ulaşımını modern, hızlı ve çevreci hale getireceğiz.

İZBAN’a 4 durak eklenecek
İZBAN’a 4 durak daha ekleyeceğiz. Yapımı devam eden Gürçeşme ve Katip Çelebi Üniversitesi durakları hızla hayata geçirilecek, Asarlık ve Koyundere duraklarını da en kısa sürede inşa edeceğiz.

9 VAGON MEVCUT OLACAK

Yerli ve milli tren setlerimizle İZBAN’ı 9 vagona çıkararak buradaki izdihama son vereceğiz. 30 yeni tren seti alarak istasyonlarda 24 dakikalık bekleme süresini 12 dakikaya, 12 dakikalık bekleme süresini ise 6 dakikaya düşürerek vatandaşlarımıza yarı yarıya zaman tasarrufu sağlayacağız.

’90 DAKİKA’ UYGULAMASI BAŞLAYACAK

“90 dakika” uygulamasını geri getireceğiz. Ayrıca Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkaracağız.

OTOPARKLARDA YÜZDE 50 İNDİRİM

“Park Et, Bedava” uygulamasıyla özel araçlarını otoparklara park eden vatandaşlarımız, “İZMİRİM KART” uygulamasıyla indirimli otoparktan yararlanacak ve toplu ulaşımda ilk 90 dakikalık yolculuğunu ücretsiz seyahat edebilecek. .

Ayrıca “İZMİRİM KART” sahibi olup belediyemize ait otoparkları kullanan vatandaşlarımız da ilk 30 dakika ücretsiz park etme hakkına sahip olacak. Mevcut otopark tarifelerini Nisan 2024 itibarıyla YÜZDE 50 oranında azaltacağız.

OTOGAR İSTASYONU YENİLENECEK

İzmir’in yenilikçi, çağdaş ve yeşil kimliğine uygun olarak tesis bünyesindeki otogarı yenileyeceğiz. Yenileme projesi kapsamında otobüslerin giriş ve çıkışlarının mevcut kot farkı korunarak farklı katlardan yapılmasını sağlayacağız. Bu hem trafik akışını kolaylaştıracak hem de terminalin işlevselliğini artıracak bir adım olacak.

ULAŞIMDA DENİZ ULAŞIMININ PAYI ARTACAK

Mevcut iskeleleri devreye alarak deniz taşımacılığının toplam taşımacılıktaki payını yüzde 2,5’tan yüzde 5’e çıkaracağız.

Dağ, ‘Sosyal belediyeciliğiyle eşsiz İzmir’ başlığı altındaki projeleri şöyle anlattı;

Şu anda sadece ulaşım kartı olarak kullanılan İZMİRİM KART’ı, İzmirlilerin hayatın her alanında kullanabileceği yeni nesil ödeme yöntemine dönüştüreceğiz.

Göreve geldiğimiz ilk iki yılda şehrimizin her yerinde 100 kreşAçacağız.

Çeyiz ve Düğün Hediyesi

Yeni evli, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı çiftlere çeyiz ve düğün ikramları yapacağız.

10 BİN LİRA EĞİTİM DESTEĞİ

Şehrimizde yaşayan ve üniversiteden mezun olan her gencimize, üniversite eğitiminin ilk döneminde bir defaya mahsus 10 bin liralık eğitim destek bursu vererek destek olacağız.

“İZMARKET”i kurarak sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı vatandaşlarımıza Sosyal İzmirim Kart ile uygun fiyatlarla alışveriş imkanı sunacağız.

0-7 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyoruz. Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaparak şehir genelinde oluşturacağımız teknopark ve kuluçka merkezlerinde en az yüzde 30 kullanım payı tahsis edeceğiz.

Ailesinde engelli birey bulunan vatandaşlarımızın seyahat, acil durum vb. nedenlerle engelli bireylerini emanet edecekleri “KIRAK EVLERİ” kuracağız.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ TATİL FIRSATI

Evinde engelli birey bulunan ailelerimize Engelli İzmirim Kart ile sosyal tesislerimizde yüzde 75 indirim uygulayacağız.

Engelli vatandaşlarımıza eğitim destek bursu sağlayacağız.

Engelli vatandaşlarımıza ve birinci derece ailelerine sosyal tesislerimizde bir hafta ücretsiz tatil imkanı sağlayacağız.

EMEKLİLERE 10 BİN LİRA ÖDEME

Dezavantajlı emeklilerimizin Sosyal İzmirim Kartlarına yılda bir kez 10 bin lira ekleyeceğiz. Bu sayede tüketimi azaltarak aile ekonomisine katkıda bulunacağız.

Ayrıca sosyoekonomik açıdan dezavantajlı olan emeklilere hane başına tüketilen 50 metreküp doğalgazı da ücretsiz sağlayacağız.

ÇOCUK GELİŞİM AKADEMİLERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Dağ, ‘Çevresel Altyapısıyla Eşsiz İzmir’ başlığı altındaki projeleri şöyle anlattı;

İzmir’in sadece kötü kokudan kurtulması için değil körfezimizin yeniden canlanması için vazgeçilmez projemiz: Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi modernizasyonu ve kapasite artırımı…

“KOKU VE SİNEK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

4. fazın imalat sürecini hemen tamamlayacağız, ardından ilk 3 fazın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 1,5 milyar lira olan bu yatırım İzmir’in çevresel sürdürülebilirliğinin can damarı olacak.

Geçmişte dökülen yaklaşık 2,5 milyon metreküp çamurun bulunduğu alanı yeşillendirerek rehabilite edeceğiz. Bu sayede özellikle yaz aylarında şehrimizde yaşanan koku ve sinek problemini ortadan kaldırmış olacağız.

YEŞİL ALAN PROJELERİ

Mavi ve yeşilin en güzel şekilde buluştuğu “İzmir Bahçeleri” projemiz. “İzmir Bahçeleri” sadece bir park veya yeşil alan projesi değil, aynı zamanda şehrimizin sosyal dokusunu güçlendirecek, insanlarımıza nefes alacak bir buluşma noktası olacak.

Toplamda 10 milyon metrekare yeni yeşil alan oluşturacağız.

Böylece şehrimizin her bölgesinde oluşturulacak “İzmir Bahçeleri”ni afete dayanıklı bir İzmir inşa etme vizyonumuzun değerli bir modülü haline getireceğiz.

ENERJİ YATIRIMLARI

İzmir’i yenilenebilir enerjinin merkezi haline getireceğiz. Güneş enerjisi sahaları, rüzgâr türbinleri ve yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla şehrimizin enerji ihtiyacını çevre dostu yöntemlerle karşılayacağız.

Toplam 150 megavat kapasiteli güneş enerjisi sahaları kuracağız.

İzmir’in rüzgarlı zirvelerinden yararlanarak rüzgar enerjisinden maksimum düzeyde faydalanacağız. Kurulacak rüzgâr türbinleriyle temiz ve yenilenebilir enerji üretimimizi artıracağız.

Çandarlı Limanı ve arka bölgesini İspanya’daki Bilbao örneğine benzer şekilde bu sektöre hizmet edecek şekilde hayata geçireceğiz.

KESİNTİSİZ KÖRFEZ YOLU

Yıllardır hayalini kurduğum bir proje var. İnciraltı’ndan Bostanlı’ya kadar denizle bütünleşen bir yürüyüş yolu. Körfez boyunca kesintisiz yaya ve bisiklet yolları yaparak vatandaşlarımızın sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmesini sağlayacağız.

FUAR ALANINDA DÖNÜŞÜM

Güzel şehrimiz İzmir’in simgelerinden biri olan Fuar Alanı’nı “Yaşayan Kültür Parkı” olarak yeniden canlandırma vizyonumuzu paylaşmak istiyorum. Kültür Park’taki Göl Gazinosu, Atlas Kasrı gibi tarihi yapıları koruyacağız. Burada sonradan yapılan salonları kaldıracağız. Bu bölgedeki yeşil alanları canlandırıp çeşitlendireceğiz, botanik bahçesi yapacağız. Fuar alanımızı herkesin 7/24 güvenle ziyaret edebileceği bir yaşam alanı haline getireceğiz.

DOĞALGAZ MÜJDE

Şu anda İzmir’de köyler hariç hanelerin yüzde 69’una doğal gaz ulaşıyor.

Görevimiz süresince doğalgaza erişilemeyen hiçbir mahalle kalmayacağının sözünü veriyoruz.

Şu müjdeyi de vermek istiyorum. Sokaklarına doğalgaz gelen ancak evlerine doğalgaz bağlayamayan Sosyal İzmirim Kart sahibi vatandaşlarımıza doğalgaz tesisatı kurulmasını sağlayacağız.

SU TARİFESİNDE İNDİRİM UYGULANACAK

Daha önce de belirttiğimiz gibi göreve geldiğimizde 1 Nisan itibarıyla Su Tarifesini yüzde 50 oranında düşüreceğiz.

Dağ, ‘Yerinde Dönüşüm’ başlığı altındaki projeleri şöyle anlattı;

“YERİNDE YENİDEN DÖNÜŞÜM İLE İZMİR AFETLERE KARŞI DİRENÇ KAZANACAK”

Beş yıl içinde 150 bin konutu yenileyerek, şehrimizin kimliğini taşıyan konutlarda insanların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlayacağız. Bu işler yeni kurduğumuz İZMİR KONUT A.Ş. garantisi altında gerçekleştirilecektir. şehrimizdeki her bireyin imanla yaşamasını sağlayacağız.

5 YILDA 50 BİN SOSYAL KONUT

Şunu da burada belirtmek isterim. Bu yerleşim yerlerine İzmir’de 5 yıl ikamet şartı koyacağız. Bu sayede şehre dışarıdan göç olmayacak ve mevcut yoğunluğu dağıtmış olacağız.

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucunda binaları orta derecede hasar gören vatandaşlar, “Yarısı Bizden Kampanyası”Ve “Rezerv Alanında Yeni Konut”İki formülden birini tamamlayacağız:

Formula 1 Yarısı Bizden Kampanyası

Yerinde Dönüşüm Modelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut A.Ş. Yıl ortasında yapılacak protokol kapsamında belediyemizin desteğiyle hak sahiplerine uygun finansman modelleri oluşturup, İzmir güvencesiyle vatandaşlarımızın depreme dayanıklı evlere yerleşmesini sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi.

2. Formül – Rezerv Alanında Yeni Konut

Rezerv alanında yapacağımız yeni konutlarda orta hasarlı kişilere uygun fiyatlı ve kirasız konut sahibi olma imkanı sunacağız.

Başta şehrimiz olmak üzere turizm alanlarında yaşayan memur vatandaşlarımızın refahını ve desteğini artırmak amacıyla oluşturacağımız yeni konutlarda uygun fiyatlarla kiracı olma hakkını sağlayacağız.

YEŞİLDERE YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ

İzmir’e gelen herkesin dikkatini çeken en değerli şehir görüntülerinden biri de Yeşildere yoludur. Yolun sağında ve solunda bulunan eski ve sistemsiz yapı stoğu önemli bir risk oluşturmaktadır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın bu bölgenin EXPO alanı ilan edilmesinden rahatsız olduklarını biliyoruz. Burada yapılan EXPO planı iptal edilerek başka bir alana taşınacak.

Yol kenarındaki derenin sağ ve sol taraflarını rekreasyon alanı olarak planlayarak bölgenin yeşil oranını arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yol kenarlarından üst mahallelere kadar gerçek bir “Yerinde Yeni Yaşam” düşüncesiyle büyükşehir belediyesi garantisi altında konut stokunu da yenileyeceğiz.

URLA KARANTİNA ADASI DÖNÜŞÜM PROJESİ

Bir diğer önemsediğim proje ise Urla Karantina Adası Dönüşüm Projesi. 1800’lü yıllardan bu yana “karantina adası” olarak kullanılan, zaman zaman çeşitli hastalıklara yakalanan insanların yaşadığı bu özel ada, artık İzmir’in yeni çekim merkezlerinden biri olacak.

İzmir’in kalbi Alsancak’ta hayata geçireceğimiz, şehrimize yeni bir soluk getirecek Meydan Alsancak projemizin detaylarını paylaşmak istiyorum. Projemizin en önemli amaçlarından biri motorlu araç trafiğini yer altına alarak Alsancak’ta yürümenin ve nefes almanın keyfini çıkarmaktır. İzmirliler olarak araç trafiğinin ortadan kalkmasıyla Meydan Alsancak’ta derin bir nefes alacağız. Alsancak, yaya dostu yeşil alanları ve dinlenme noktalarıyla hemşerilerimizin buluşma noktası olacak.

Alsancak Tren İstasyonumuzu “Yenilikçi Ulaşım Politikaları Araştırma Merkezi” olarak yeniden hizmete açacağız.

KALBİM İZMİR PROJESİ

Projemizle bu kıymetli mirası restore ederek Kemeraltı ve Konak’ı yeniden İzmir’in can damarı haline getirmeyi hedefliyoruz.

Projemiz Kemeraltı’nı çağdaş bir açık hava müzesine dönüştürüyor. 7/24 yaşayan dinamik bir mekana dönüştüreceğimiz bu bölge, yerel esnaf ve sanatkarların eserlerini sergileyebileceği, ziyaretçilerin alışveriş yaparken tarihi atmosferin keyfini çıkarabileceği bir yer olacak.

İSTİHDAM PROJELERİ

İzmir’de herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi yaratmak amacıyla İstihdam Ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İzmir İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz.

İzmir’i girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir Girişim Sermayesi Fonu’nu kuracağız.

Yeni İşim İlk Ofisim projemiz ile girişimcilerimize ofis, ekipman ve muhasebe desteği sağlayacağız.

QR İzmir projesi

Öncelikle bugün sizlere İzmir’in bugününü ve geleceğini kurtaracak, şehrimizin dijital izi haline gelecek vizyonumuz olan QR İzmir’i tanıtmak istiyorum.
QR İzmir; Öncelikle şehrimizin sokak sokak, mahalle mahalle, mahalle mahalle yapısal analizini oluşturacak, binalarımızda yapılan yapısal değişiklikleri dijital ortamda arşivleyecek. Böylece şehrimizin birçok farklı disiplindeki yapısal gelişmelerini her an takip edebileceğiz.

Yine hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizin hizmet araçlarını QR İzmir sistemine entegre edeceğiz. Böylece ilimiz genelindeki belediye hizmetlerimiz cadde, mahalle ve ilçe bazında analiz edilecek ve yoğunluklarına göre hizmet trafiği güncellenecektir. Bu sayede gerçek hizmetin doğru zamanda ve en uygun şekilde sunulması sağlanacaktır.

Şehrimiz genelindeki tüm güvenlik ve trafik kameralarını QR İzmir sistemimize entegre edeceğiz. Bölgesel trafik yoğunlukları analiz edilerek şehrimizin yeni altyapı ihtiyaçları bilgiye dayalı olarak oluşturulacak. QR İzmir yüzde 100 kapasiteyle çalışan şehrimizin yeni nesil beyni olacak. İzmir rahatlayacak, İzmir kalkınacak.

SAĞLIK HİZMETİ

Öncelikle şehrimizin yeni doğan bebeklerini karşılayacağız ve 0-3 yaş bebeklerimize ve annelerine mama, süt ve vitamin takviyesi sağlayacağız. Kadın sağlığı tarama merkezlerimizle kadın sağlığında erken teşhis ve tedavi desteği sağlayacağız.

Mobil diş ve göz sağlığı tırlarını hizmete alacağız. Özellikle il ve ilçe merkezlerimize uzak köylerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

TARIM PROJELERİ

Tarımıyla Benzersiz İzmir Projesini hayata geçireceğiz. Yerel biyoçeşitliliğimizi korumak ve çiftçilerimizin daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak için yerli tohum ve fide desteği sağlayacağız.

Yenilikçi tarım ve hayvancılık tekniklerinin geliştirilmesi için Tarım ve Hayvancılık Teknoparkı kuracağız. Gelecek nesillerin tarıma olan ilgisini artırmak ve ekolojik tarımın değerini vurgulamak amacıyla Çocuk Tarım Köyü ve Ekolojik Tarım Köyü Projelerini hayata geçireceğiz. Ayrıca şehirlerarası yol üzerinde kurulacak “Ekolojik Tarım Pazarları” ile yerel üreticilerimizin organik ve doğal ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmasını sağlayacağız.

İzmir’in zengin tarım ürünlerini öne çıkarmak ve turizmi canlandırmak için Tematik Köy Projeleri uygulayacak ve Tarım Şenlikleri düzenleyeceğiz.

26 ve 27 Şubat’ta hem Bakırçay Havzası’nda hem de Küçük Menderes’te tarıma yönelik lansman programlarımız olacak.

“İzmir’i herkes için aktif ve sağlıklı bir yaşam merkezi haline getireceğiz”

Her ilçemize en az bir olimpik yüzme havuzu tesisi kazandıracağız.

Ayrıca halı saha ve basketbol sahası olmayan mahalle kalmayacak.

Sağlıklı yaşamın bir diğer önemli unsuru ise yürümek ve bisiklete binmektir. Bu yüzden şehrimizin her yerine yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapacağız.

E-spor merkezimizde ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenleyeceğiz. Çocuk Olimpiyat Köyü Projesi ile çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacağız. Ve unutmayın, her çocuk Olimpiyat şampiyonu adayıdır.

KÜLTÜREL PROJELER

İzmir’i sanatta hak ettiği noktaya getirene kadar durmayacağız. Ege bölgemizin en büyük kültür sanat merkezini hayata geçireceğiz.

Şehrimize haftanın 7 günü 24 saati hizmet verecek olan, yüzbinlerce dijital ve basılı kaynağa ulaşabildiğimiz şehir kütüphanelerimizi üç farklı noktada hizmete açacağız.

İlçe sanat merkezlerimizden aldıkları derslerin ardından sanatsal gelişimlerini artırmak amacıyla şehrimizin 3 ayrı noktasında sanat akademileri kuracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort