Sağlık

Hepatoloji Kongresi uluslararası uzmanları bir araya getirecek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Gastroenteroloji Anabilim Dalı, öğretim üyesi Prof. Dr. Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD/TASL) ve Amerikan Karaciğer Araştırmaları Derneği (AASLD), başkanlığını Abdullah yürütmektedir. Zeki Karasu, ortak logo toplantılarının beşincisini İzmir’de gerçekleştirecek.

“AASLD-TASL Hepatoloji Bağlantısı” kongresi 16-17 Şubat 2024 tarihlerinde Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği ve Amerikan Karaciğer Araştırmaları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecektir. Program kapsamında Türk ve Amerikalı bilim insanları; Karaciğer hastalıklarının tanı ve tedavisi, bu hastaların bakımı, karaciğer hastalıklarının klinik ve eğitimsel yönleriyle ilgili en güncel bilgileri paylaşacak.

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) Lideri ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rektör Prof. Dr., Abdullah Zeki Karasu’yu makamında ağırladı. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin vazgeçilmez birimlerinden biri olan Tıp Fakültemiz, karaciğer hastalıkları alanında küresel düzeyde başarılı çalışmalar yürütmektedir. Karaciğer hastalıkları alanında yapılan bilimsel araştırmalar ve sunulan tanı ve tedavi hizmetleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kabul görmekte ve takdir edilmektedir. Gastroenteroloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Zeki Karasu başkanlığındaki Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği ve Amerikan Karaciğer Araştırmaları Derneği işbirliğinde ortak logo bilimsel toplantılarının beşincisi İzmir’de gerçekleştirilecek. “Çok değerli bulduğum ve alandaki en son bilgilerin paylaşılacağı uluslararası konferansın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

“Dünyadaki birçok dernekle iş birliği çalışmalarına başladık.”

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdullah Zeki Karasu, “TKAD, karaciğer hastalıklarıyla ilgilenen hekimleri çatısı altında toplayan ulusal bir meslek birliğidir. Karaciğer hastalıkları konusunda dünyada en öne çıkan dernek AASLD’dir. Ülkemizin karaciğer hastalıkları alanında kaydettiği gelişmelere paralel olarak TKAD, son yıllarda dünyadaki bahisle ilgili diğer dernekler ve AASLD ile işbirliklerine başlamıştır. AASLD, dünyada ilk kez TKAD ile ortak logo kullanarak bilimsel toplantılar düzenleme konusunda anlaştı. “AASLD-TKAD ortak logosuyla beşinci toplantı 16-17 Şubat 2024’te İzmir’de gerçekleştirilecek” dedi.

Prof. Bu anlamda TKAD tek örneği oluşturuyor. Kasım 2023’te ABD’nin Boston kentinde düzenlenen ve 8 binin üzerinde katılımcıyla ‘dünya kongresi’ atmosferinde gerçekleşen ‘AASLD 2023 Kongresi’nde Türk-Amerikan karaciğer derneklerinin ortak toplantısının resmi programa alınması Dünyanın farklı yerlerinde, ülkemiz adına da var. Değerli bir itibar kaynağı haline geldi. Çünkü ilk kez bir ülke derneği olan TKAD adında bir panel AASLD kongre programına dahil edildi ve Türkiye ismi tüm katılımcıların dikkatini çekti. “Üniversitemizin karaciğer hastalıkları alanında yaptığı başarılı çalışmalardan, öğretim üyelerinin bu tür organizasyonlarda aktif görev almalarından, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul ve hayranlık görmelerinden gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu